Dé opleiding tot volleerd paarden revalidatie therapeut

Gepubliceerd op 10 september 2024 om 14:43

Hippo Sofia Academie biedt een professionele en unieke opleiding voor het paard, die wordt gegeven door experts die stuk voor stuk hun vak verstaan.

Anja Thomassen Marcinski heeft, samen met haar team, besloten om alle studierichtingen bij elkaar te voegen en zo ontstond de 4-jarige opleiding tot volleerd paarden revalidatie therapeut. De opleiding tot volleerd paarden revalidatie therapeut is de meest volledige en professionele opleiding om een paard in al zijn facetten te kunnen behandelen.

 

Van Cranio naar een volledige opleiding

Anja Thomassen Marcinski is zelf begonnen met Cranio voor mensen, maar bleek zich uiteindelijk meer thuis te voelen bij Cranio voor paarden. In 2007 richtte ze Hippo Sofia Academie op, een opleiding voor Cranio voor paarden.

 

“Al tijdens mijn opleiding werkte ik veel en graag met baby’s. Ik gaf babymassage en hield heel erg van de zachte energie van baby’tjes. De ouders behandelde ik dan ook wel, maar dat vond ik toch minder leuk.

Ik werkte ook wel met koeien, en dan ook weer met name kalfjes. Ik vind vooral dat kleine spul heel leuk! Mijn dochter kreeg een pony en ik kwam in aanraking met Cranio voor paarden. Ik volgde in Engeland een aantal trainingen, maar miste daar het respectvolle contact. Maar ik ontdekte wel dat mijn hart echt bij de paarden lag! Ik besloot van de ene op de andere dag te stoppen met het behandelen van mensen en binnen 3 maanden had ik mijn praktijk vol met paarden. En natuurlijk vroegen de ruiters me ook wel om een behandeling, maar die stuurde ik liever door naar collega’s.

 

Ik vond het prachtig om met paarden te werken, maar er waren en zó veel die mijn hulp nodig hadden! Steeds vaker reed ik na een behandeling huilend naar huis: hoe ga ik dit allemaal in mijn eentje doen, dat lukt nooit! Toen bedacht ik dat ik veel beter mensen op kon gaan leiden en in 2007 startte ik met mijn eigen opleiding Hippo Sofia. Eerst met losse modules, maar sinds 2013 waren we een volledige opleiding van 2 jaar. Studenten behandelen in die tijd minimaal 100 paarden, maken opdrachten en schrijven een thesis.”

 

Waarom een 4-jarige opleiding

Anja vertelt: "Begin 2023 hebben we besloten dat we gaan stoppen met de 2-jarige opleidingen. Wij staan steeds minder achter de opleidingen waar je eenzijdig wordt opgeleid. Vaak loop je toch tegen meerdere dingen aan, in het behandelen van paarden. Daarbij vraagt de eigenaar ook steeds meer van een therapeut. Laten we wel wezen, als je bijvoorbeeld alleen een botje ‘rechtzet’, dat het paardenlijf daar niet optimaal mee geholpen is.

 

Wij zijn van mening dat onze opleiding tot volleerd paarden revalidatie therapeut de enige echte professionele opleiding is. Je leert namelijk het paard in al zijn facetten te behandelen. Bovendien leer je de eigenaar te adviseren om het paard volledig in zijn gezondheid te stimuleren."

 

Meer weten

Wil jij jezelf (om)scholen tot een volleerd paarden revalidatie therapeut?

Kijk dan op de vernieuwde website van de Hippo Sofia Academie voor meer informatie.